Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ατομικά Μήλοπιττάκια με σαντιγύ (συνταγή Volta Koyzina)

Υλικά
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
100 γραμ. Βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
500 γραμ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις φέτες από το μήλο με το νερό και την ζάχαρη να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε το μέλι και αν είναι πολύ πηχτό ή δεν έχουν μαλακώσει τα μήλα προσθέτουμε λίγο νερό, θέλουμε στο τέλος να μείνει ένα αραιό σιρόπι.
Σε μπόλ Συνδυάστε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη ανακατέψτε να ενωθούν και προσθέστε το βούτυρο σε κομμάτια.
Με τα δάχτυλά σας, τρίψτε τα ξηρά συστατικά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή φρυγανιά.
Σε πυρίμαχα μπολάκια βάζουμε από 1-2 κουταλιές μήλα με σιρόπι από πάνω καλύπτουμε με μία δόση από την ζύμη χονδροειδή φρυγανιάς και τοποθετήστε τα μπολάκια σε ένα ταψί, ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνια.
Σε μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί πολύ πηχτή.

Σερβίρουμε τα μπολάκια ζεστά με μια κουταλιά σαντιγί από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: