Υλικά
Μέλι Βαλσάμικο βινεγκρέτ
2 κουταλιές σούπας ξύδι Βαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας μέλι
1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο πιπέρι
3/8 φλιτζάνι λάδι
Σαλάτα
4 μπριζόλες μαγειρεμένες, κομμένες σε κομμάτια
2 φλιτζάνια ρόκα ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο
2 μήλα κομμένα σε ψιλές φέτες
1 πορτοκάλι σε φέτες
2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
16 ντοματίνια
1 κουταλιά σούπας λάδι
2 κουταλιές σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για την βινεγκρέτ
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι.
Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό συνέχεια, με μπλέντερ σε μέτρια
ταχύτητα, ρίχνουμε το λάδι πολύ αργά στο μπλέντερ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Για κάθε μερίδα, ανακατέψτε 2 φλιτζάνια χόρτα με 2 κουταλιές
της σούπας σάλτσα, στην κορυφή βάζουμε από 4 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες 1
χοιρινή μπριζόλα σε κομμάτια, 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες σε φέτες, 1/2 μήλο
κομμένο σε φέτες, 1/4 κομμάτια πορτοκάλι. Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και
πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου