Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σαλάτα με χοιρινό φρούτα και μέλι Βαλσάμικο βινεγκρέτ

Υλικά
Μέλι Βαλσάμικο βινεγκρέτ
2 κουταλιές σούπας ξύδι Βαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας μέλι
1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο πιπέρι
3/8 φλιτζάνι λάδι

Σαλάτα

4 μπριζόλες μαγειρεμένες, κομμένες σε κομμάτια
2 φλιτζάνια ρόκα ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο
2 μήλα κομμένα σε ψιλές φέτες
1 πορτοκάλι σε φέτες
2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
16 ντοματίνια
1 κουταλιά σούπας λάδι
2 κουταλιές σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Για την βινεγκρέτ
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι. Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό συνέχεια, με μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνουμε το λάδι πολύ αργά στο μπλέντερ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Για κάθε μερίδα, ανακατέψτε 2 φλιτζάνια χόρτα με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα, στην κορυφή βάζουμε από 4 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες 1 χοιρινή μπριζόλα σε κομμάτια, 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες σε φέτες, 1/2 μήλο κομμένο σε φέτες, 1/4 κομμάτια πορτοκάλι. Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: