Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ταρτάκια με μπανάνες και καραμέλα


Υλικά
250 γραμ. μπισκότα τριμμένα
125 γραμ. λιωμένο Βούτυρο
2 μπανάνες
300 ml κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα Καραμέλας
395 γραμ. συμπυκνωμένο γάλα
70 γραμ. καστανή ζάχαρη
50 γραμ. βούτυρο


Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να τριφτούν.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε έως ότου συνδυαστούν καλά. Μοιράζετε το μείγμα μπισκότου σε έξι 8cm μπολάκια για τάρτες. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός μεταλλικού κουταλιού για να πιέσετε σταθερά το μείγμα μπισκότου στα μπολάκια για τάρτες. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούν.
Για να γίνει η καραμέλα, τοποθετήστε το συμπυκνωμένο γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μέτριο κατσαρόλι σε χαμηλή φωτιά. μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, για 10-12 λεπτά ή μέχρι να δέσει η καραμέλα (μην βράσει).
Ρίξτε την καυτή καραμέλα ομοιόμορφα μεταξύ των βάσεων μπισκότου. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα για να χαλαρώσει.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση καραμέλας.

Φτιάχνουμε σαντιγί κτυπώντας σε μίξερ και βάζουμε πάνω από τις μπανάνες από μια κουταλιά και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: