Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Συγκλονιστική δίχρωμη τούρτα (συνταγή Volta Koyzina)

Υλικά
1 κιλό κρέμα γάλακτος
2 πακέτα μπισκότα (πτι μπερ)
2 σοκολάτες κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα φουντούκια
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ του μίξερ βάζουμε 500 γραμ.  κρέμα γάλακτος και 1/3 της ζάχαρης και χτυπάμε σε σφικτή σαντιγί. Βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Σε μικρό μπόλ σε μπέν μαρί (πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει) βάζουμε την 1 σοκολάτα και την υπόλοιπη ζάχαρη το κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο μίγμα ή σοκολάτα.
Σε μπολ μίξερ βάζουμε 500 γραμ. κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε σαντιγί ανακατεύουμε με την σοκολάτα με Μαρίζα (σπάτουλα) ελαφριά με κυκλικές κινήσεις για να μην χάσει τον όγκο της, βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Με μπέν μαρί λιώνουμε την δεύτερη σοκολάτα ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια και ανακατεύουμε να πάρει σοκολάτα σε όλα τα φουντούκια βγάζουμε με κουτάλι τα φουντούκια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Σε κορνέ ή σακουλάκι βάζουμε την σαντιγί και την μούς σοκολάτα, κόβουμε στην άκρη.
Σε πιατέλα στρώνουμε την επιφάνια με μπισκότα πτι μπερ με το κορνέ βάζουμε μια στρώση μούς σοκολάτας και από πάνω μια στρώση πάλι μπισκότα.
Επόμενο μια στρώση σαντιγί και πάλι μπισκότα πάλι μους σοκολάτας και μπισκότα.

Τελευταία βάζουμε με το κορνέ τούφες σαντιγί αρκετά κοντά τα φουντούκια σοκολάτα από πάνω και διακοσμούμε πάλι με τούφες σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: