Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κοτολέτες Αρνιού με πράσινο πουρέ και σάλτσα δυόσμου

Υλικά
700 γραμ. πατάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
 1 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
 1 πράσινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
 1 1/2 κουταλιές σούπας γάλα
 50 γραμ. φύλλα σπανάκι
 250 γραμ. ντομάτες κοκτέιλ
 12 παϊδάκια αρνιού
 Φρέσκα φύλλα μέντας

Για την Σάλτσα δυόσμου

 3/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου
 3/4 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη άχνη
 1 1/2 κουταλιές σούπας βραστό νερό
 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
 2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C / 180 ° C και ανεμιστήρα. Βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Τοποθετήστε πατάτας σε μια κατσαρόλα καλύψτε με νερό προσθέστε αλάτι και βράστε τις. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα μπιζέλια και Μαγειρέψτε για ακόμη 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και  στραγγίζουμε.
Βάλτε στην κατσαρόλα, το κρεμμύδι και το γάλα μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί λίγο. Κρατήστε ζεστό.
Βάζουμε τις πατάτες, μπιζέλια στην κατσαρόλα ανακατεύουμε και σε μπλέντερ τα κάνουμε τον πουρέ.
Εν τω μεταξύ σε ταψάκι τοποθετήστε τις ντομάτες ψεκάστε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Για τη σάλτσα μέντας, τοποθετήστε την μέντα και τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο μπολ, Ρίξτε πάνω βραστό νερό και ανακατέψτε για να διαλυθεί ζάχαρη προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το ξίδι.
Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.

Αλείψτε τις κοτολέτες με ελαιόλαδο, μαγειρέψτε σε 2 παρτίδες, για 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Αφήστε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά. Σερβίρουμε με τον πουρέ, τις ντομάτες, την σάλτσα μέντας, και πασπαλίζουμε με φύλλα μέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: