Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Κέικ σοκολάτας - βασική συνταγή

Μπορείτε να συμπληρώσετε την συνταγή με γλάσο, ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και αποξηραμένα φρούτα ή ξυρούς καρπούς. Η συνταγή για ταψί με διάμετρο 24 εκατοστά.


Υλικά
300 γραμ. μαύρη σοκολάτα
230 γραμ. αλεύρι
4 αυγά
150 γραμ. Βούτυρο
200 γραμ. ζάχαρη
100 ml γάλα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και συνεχίζει να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
3. Χωριστά λιώσει σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα και ανακατέψτε την με το γάλα.


4. Βάζουμε στο μίγμα βουτύρου κοσκινισμένο το αλεύρι, λίγο κάθε φορά ανακατεύοντας.
5. Ενσωμάτωση της λιωμένη σοκολάτα με το γάλα στο μείγμα.

6. Ρίξτε σε ένα 24 εκατοστά ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: