Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αρνί στον φούρνο με μπαχαρικά

Υλικά
2 κιλά αρνί μπούτι ή ώμο χωρίς κόκαλα
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
6 κουταλιές σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι γλυκού νιφάδες τσίλι
1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

6 ντομάτες κομμένες σε κομμάτια χωρίς φλούδα
20 φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά σούπας ξίδι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο 200C.  αλείψτε το ελαιόλαδο πάνω από το δέρμα και τη σάρκα του αρνιού. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι πολύ ζεστό.
τσιγαρίστε το αρνί και στις δύο πλευρές, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Για να ετοιμάσουμε το μίγμα μπαχαρικών τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε βάζοντας τις 3 κουταλιές λάδι να σχηματίσουν μια παχιά πάστα.
Ανακατέψτε τις ντομάτες με το βασιλικό, το ξίδι και το ελαιόλαδο προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατέψτε.
Αφαιρέστε αρνί από το φούρνο και μεταφέρετε το σε πιατέλα.

Κόψτε το αρνί και σερβίρετε με την πάστα μπαχαρικών και συνοδέψτε με σαλάτα ντομάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: