Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μοσχαρίσιο ρολό με γέμιση μανιταριών

Υλικά
2 1/2 έως 3 κιλά χωρίς κόκαλα μοσχάρι σπάλα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι ξηρό κρασί
1/3 φλιτζάνι νερό

Γέμιση
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένα φύλλα δεντρολίβανου
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Ετοιμάστε την γέμιση. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και τα υγρά έχουν εξατμιστεί.
Ανακατέψτε το δεντρολίβανο πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Ζητήστε από τον χασάπη σας να ανοίξει το μοσχάρι σε φέτα.
αλείψτε ομοιόμορφα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βάλτε την γέμιση ομοιόμορφα στο μοσχαρίσιο κρέας, αφήνοντας την μία πλευρά χωρίς γέμιση.
Τυλίξτε σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής σε διαστήματα.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές του γλυκού λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέστε κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέστε το κρασί και το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά Καλύψτε και σιγοβράστε 1 1/2 έως 1 3/4 ώρες ή μέχρι κρέας είναι μαλακό.
Αφαιρέστε το κρέας και κρατήστε το ζεστό.
Από το τηγάνι παίρνουμε το ζωμό που έχει μείνει και αν θέλουμε το πήζουμε με λίγο αλεύρι ή νισεστέ.

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρετε με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: