Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ταλιατέλες με σολομό

Υλικά
320 γραμ. φρέσκα ζυμαρικά
100 γραμ. φιλέτο σολομό
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
50 γραμ. βούτυρο
1 σφηνάκι ουίσκι
1/2 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σολομό, κομμένο σε μικρά
κομμάτια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χυμό μισού λεμονιού. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε την κρέμα, 1 σφηνάκι ουίσκι, μια πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε al dente αφήνοντας λίγο «υγρό, μεταφέρετέ τα στο τηγάνι με την σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά, μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, για να πάρουν  γεύση.

Βάλτε τα σε μια πιατέλα που και σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: