Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Σολομός στο τηγάνι με σάλτσα λεμονιού

Υλικά
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκια γιαούρτι
Λίγο γάλα
Χυμός λεμόνι
1 μεγάλο φιλέτο σολομού
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο


Εκτέλεση
Αλείφουμε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Τοποθετούμε το φιλέτο σε τηγάνι που έχουμε κάψει και αλείψει με μια κουταλιά βούτυρο, με το δέρμα κάτω και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου.
Γυρίζουμε το φιλέτο και ψήνουμε για επιπλέον 5 λεπτά να κοκκινίσει λίγο και το σβήνουμε.
Για την σάλτσα
Ανακατεύουμε σε μπολάκι την μουστάρδα, το γιαούρτι, το γάλα και το λεμόνι.

Αναλόγως αν την θέλουμε πιο αραιή ή πιο ξινή προσθέτουμε γάλα ή λεμόνι αντίστοιχα. Πασπαλίζουμε με άνηθο ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: