Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γλυκές φωλιές πουλιών

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
500 γραμ κρέμα γάλακτος
2 δόσεις βανίλιας
4 κρόκους αυγών
300 ml ζαχαρούχο γάλα
2 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι γλυκό κεράσι

Εκτέλεση
Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα χέρια να πάρει κενά ανάμεσα.

Ψεκάζουμε με βούτυρο όλο το φύλλο και παίρνοντας μια ποσότητα το βάζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια 

ή σε φορμάκια για μάρφιν 


ή με τα χέρια τυλίγοντας να κάνουμε φωλιές και τις βάζουμε σε ταψί.


Ψήνουμε στους 200ο για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και σε ψιλή ταχύτητα χτυπάμε σε σφικτή σαντιγί και την αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπόλ του μίξερ πάλι βάζουμε τους κρόκους αυγών και τις βανίλιες και χτυπάμε να αφρατέψουν μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε πάντα χτυπώντας το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ενοποιηθούν καλά.
Όταν ενοποιηθούν προσθέτουμε και την σαντιγί συνεχίζοντας να χτυπάμε να ενωθεί πολύ καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε μπόλ και στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον να παγώσει το παγωτό.

Σερβίρουμε τις φωλιές με μια μπάλα παγωτό από πάνω μια κουταλιά γλυκό βύσσινο και πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: