Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κροκέτες μπακαλιάρου

Υλικά
1 φύλο παστό μπακαλιάρου γύρω στο 1-1 1/2 κιλό.
1/2 κουτάκι μπύρα
1 αυγό
αλεύρι "όσο πάρει" για έναν σφιχτό χυλό
πιπέρι
φρέσκο δυόσμο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Αφού έχετε ξαλμυρίσει καλά τον μπακαλιάρο, τραβήξτε και αφαιρέστε το δέρμα. Στην συνέχεια με τα χέρια σας
κόψτε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομματάκια, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα που υπάρχουν.
Βάλτε το ψαχνό του ψαριού σε μια λεκάνη και προσθέστε μέσα το αυγό ελαφρά χτυπημένο και την μπύρα.
Ξεκινήστε να ρίχνετε σιγά σιγά αλεύρι με ένα κουτάλι και ανακατεύετε. Βάζετε τόσο αλεύρι, ώστε να φτιάξετε ένα μίγμα τόσο σφιχτό ώστε να στέκεται στο κουτάλι. Υπολογίστε περίπου 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Βάλτε πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο και αφήστε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Βάλτε σε ένα φαρδύ τηγάνι λάδι. Πάρτε κουταλιές από το μίγμα του μπακαλιάρου και με τη βοήθεια ενός δεύτερου κουταλιού τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας τις κροκέτες να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Βγάλτε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: