Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Κρέμες σοκολάτας


Υλικά
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένη Σοκολάτα
2/3 φλιτζανιού πλήρες γάλα
2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα κρόκοι αυγών
1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C.
Τοποθετήστε την σοκολάτα, το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσει και να είναι τελείως λεία. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ στο μίξερ μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Ρίχνουμε μία - μία κουταλιές της σούπας από το μίγμα σοκολάτας μέσα στο μίγμα των αυγών. Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά μίγμα σοκολάτας μέχρι να ενωθούν.
Ρίξτε ομοιόμορφα σε έξι φορμάκια ή φλιτζάνια κρέμας. Τοποθετήστε φορμάκια σε ταψί. Ρίξτε ζεστό νερό στο πιάτο στο 1/2 περίπου.
Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι οι κρέμες ψηθούν στις άκρες και στο κέντρο εξακολουθούν να κρατάνε.
Βάλτε τα φορμάκια στο πάγκο μέχρι να κρυώσουν αρκετά για να τα βάλουμε στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς.

Μόλις κρυώσουν σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Κρέμες μπορεί να μείνουν μέχρι και 2 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: