Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Γλάσο σοκολάτας

Θα δούμε τρεις βασικές συνταγές γλάσο σοκολάτας. Το γλάσο σοκολάτας είναι το αποτέλεσμα για εξαιρετικά λεία επιφάνια στα εντυπωσιακά κέικ σας.

Γλάσο σοκολάτας σαν καθρέφτη

Υλικά
175 ml νερού
150 ml κρέμα γάλακτος
225 γραμ. ζάχαρης
75 γραμ. κακάο σκόνη
8 γραμ. ζελατίνη μουλιασμένη σε νερό


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τις σκόνες σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το υγρό ανακατεύοντας. Φέρτε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να βράσει, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχώς.

Γλάσο σοκολάτας πολλαπλών χρήσεων

Υλικά
80 ml γάλακτος
200 γραμ. μαύρη σοκολάτα
50 γραμ. μέλι
30 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Τώρα προσθέτουμε τη σοκολάτα, και στη συνέχεια το μέλι. Την λιωμένη σοκολάτα την βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας.

Γλάσο σοκολάτας για προφιτερόλ

Υλικά
220 ml γάλα
20 γραμ. μαύρης σοκολάτας
100 γραμ. ζάχαρη
90 γραμ. κακάο σκόνη
20 γραμ. μέλι
20 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ρούμι (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Ενώστε τις σκόνες σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το υγρό. Φέρτε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να βράσει, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη ανακατεύοντας συνεχώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: