Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Σούπα με ζαμπόν και πατάτας

Υλικά
3 1/2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες πατάτες
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
3 1/4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές σούπας ζωμός κότας
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
5 κουταλιές σούπας Βούτυρο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση

Βάλτε τις πατάτες, το σέλινο, το κρεμμύδι, το ζαμπόν και το νερό σε μία κατσαρόλα και φέρεται σε βρασμό, μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 10 με 15 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε στο αλεύρι με ένα πιρούνι, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου 1 λεπτό.
Σιγά-σιγά ανακατεύετε μέσα το γάλα μέχρι να προστεθεί όλο το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει, 4 έως 5 λεπτά.

Ανακατέψτε το μείγμα γάλακτος στη σούπα και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: