Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Hot doc με καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα μπύρας

Υλικά
4 λουκάνικα χωριάτικα  
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/8 κουταλάκι γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτάκι μπύρα
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
4 ψωμάκια για σάντουιτς

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και Σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίσει.
Προσθέστε την μπύρα, και με ξύλινη κουτάλα να ξεκολλήσει όλη η γεύση από τον πυθμένα του τηγανιού. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με τα κρεμμύδια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Ψήνουμε τα λουκάνικα στο γκριλ ή σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αφαιρέστε από τη σχάρα και προσθέστε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια.
Σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να καραμελώσει.

Σερβίρετε τα λουκάνικα στα ανοιγμένα κατά μήκος ψωμάκια βάζοντας σάλτσα και κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: