Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ένα διαφορετικό χάμπουργκερ με κιμά

Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
3/4 φλιτζάνι κέτσαπ
3 κουταλάκια γλυκού μαύρη ζάχαρη
αλάτι και μαύρο πιπέρι
8 στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά μέχρι να στραγγίζουν τα υγρά.

Προσθέτετε την μουστάρδα, το κέτσαπ, και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση οριζόντια βάζουμε μέσα από δύο κουταλιές σούπας μίγμα κιμά κλίνουμε με το άλλο κομμάτι ψωμί και σερβίρουμε με σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: