Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Χειροποίητα ζυμαρικά αχιβάδες γεμιστά με πατάτες και μοτσαρέλα

Υλικά
Για τα ζυμαρικά
500 γραμ. αλεύρι
4 αυγά
10 γραμ. αλάτι

Για την γέμιση
1 κομμάτι μοτσαρέλα
1 πατάτα
2 κουταλιές σούπας πελτέ
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια επιφάνια εργασίας.
Κάνουμε έναν λόφο, ανοίγουμε ένα λάκκο στο κέντρο και βάζουμε ένα ένα τα αυγά ζυμώνοντας συγχρόνως μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα για 20 λεπτά να ξεκούραστη.
Μοιράζουμε την ζύμη σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμα φύλα, αν έχουμε μηχάνημα για μακαρόνια τα ανοίγουμε με αυτό.
Με κάθε κομμάτι φτιάχνουμε κλείνοντας τις δυο άκρες σε αχιβάδες.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι, περάστε τις πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους για λίγα λεπτά και βάλτε αλάτι.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την μοτσαρέλα ψιλοκομμένη, τις πατάτες και δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας.

Γεμίζουμε με το μείγμα τις αχιβάδες τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: