Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Φτιάχνουμε ψωμί Μπριός

Υλικά
250 γραμ. αλεύρι
200 γραμ. μαλακό βούτυρο
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
15 γραμ. ζάχαρη
10 γραμ. νωπής μαγιά (ή 5 γραμ. σκόνη)
μια πρέζα αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε 50 γραμ. αλεύρι, την ζάχαρη και την μαγιά διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι
χλιαρό νερό και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει (θα κάνει φυσαλίδες).
Στο μπόλ του μίξερ με τον γάντζο βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και το ένα αυγό και χτυπάμε.


Προσθέτουμε την φουσκωμένη μαγιά και συνεχίζοντας να χτυπάμε σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα αυγά μέχρι να αφρατέψει η ζύμη.


Βάζουμε την ζύμη σε μπόλ κάνουμε με μαχαίρι ένα σταυρό σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει πάλι.


Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί την βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνια και την ζυμώνουμε με τα χέρια .


Σε φόρμα βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε την ζύμη αφήνουμε να φουσκώσει και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Ελέγξτε το ψήσιμο όταν εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο ψωμί, πρέπει να βγει στεγνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: