Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κοκκινιστό κοτόπουλο με χοντρά μακαρόνια

Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στα 1600 γραμμάρια κομμένο σε μικρές μερίδες
λίγο αλεύρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
2 κιλά ντομάτες χοντροκομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
3-4 ξυλαράκια κανέλας
3-4 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί

3 ποτήρια νερό
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
1 κουταλιά σούπας κανέλα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
200 γραμ. τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.

Εκτέλεση
Αλευρώνω τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζω σε κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζω με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και προσθέτω το κοτόπουλο, τις ντομάτες, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, τα ξυλαράκια κανέλας, τα ολόκληρα γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και προσθέτω το κρασί και το νερό. Αφήνω το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40-45 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί, βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα.
Προσθέτω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και άλλο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω μέσα τα μακαρόνια. Τα ανακατεύω προσεκτικά και τα αφήνω να βράσουν. Όταν βράσουν, προσθέτω πάλι τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα, κουνάω την κατσαρόλα για να ανακατευτεί το φαγητό και σβήνω τη φωτιά.

Πασπαλίζω σε μια πιατέλα λίγο από το τριμμένο κεφαλοτύρι, την τριμμένη κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλλο. Βάζω από πάνω τα μακαρόνια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, την τριμμένη κανέλα και το γαρύφαλλο. Από πάνω βάζω τα κομμάτια κοτόπουλου και σερβίρω αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: