Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πίτσάκια με μανιτάρια σαν τηγάνι

Υλικά
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. αλεύρι κίτρινο, σταρένιο
9 γραμ. μαγιά σε σκόνη
220 ml γάλα χλιαρό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
2 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια κέτσαπ
2 ντομάτες χωρίς φλούδα σε κομματάκια
¼ φλιτζάνι γραβιέρα
¼ φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο
2 φλιτζάνια τριμμένο γκούτα
4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού


Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. Με ένα πιρούνι αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή και ελαστική ζύμη.
Επαναφέρουμε την ζύμη στο μπόλ σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 30' λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει η ζύμη μας.
Αφού έχουμε ετοιμάσει την ζύμη μας, αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μας και μοιράζουμε την ζύμη σε 7 μπαλάκια.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε στρογγυλές πίτες.
Σε μπόλ αναμιγνύουμε την κέτσαπ με το σκόρδο την ρίγανη, το θυμάρι.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά.
Σε κάθε στρογγυλή πίτα αλείφουμε με το μίγμα κέτσαπ, βάζουμε μανιτάρια και από πάνω μια στρώση από τα τυριά.
Στο τέλος πάνω από τα τυριά βάζουμε κομματάκια ντομάτας.
Κλίνουμε από την μία πλευρά την ζύμη μας για να κάνουμε το σχήμα σαν τηγάνι.

Βάζουμε τις πίτες μας σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: