Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τσουρεκάκια κανέλας

Υλικά
3/4 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι μαργαρίνη
3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 φακελάκι μαγιά
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να κάνει φυσαλίδες, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά.
Αναμίξτε την μαργαρίνη ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήστε την να κρυώσει μέχρι να χλιαρύνει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 2 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, την μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το νερό χλιαρό και ανακατεύουμε, το αυγό και το μίγμα του γάλακτος χτυπήστε καλά.
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη βάλτε την σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα υγρό πανί και αφήστε το υπόλοιπο για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και την μαργαρίνη λιωμένη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο.
Απλώστε τη ζύμη με το μίγμα μαργαρίνης / ζάχαρη.
Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό και κόβουμε σε 12 ρολά ίσου μεγέθους και τοποθετήστε σε ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα.
Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν, περίπου 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο σε 190ο.
Περνάμε τα ρολάκια με λυομένη βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το ταψί να κρυώσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: