Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Γεμιστές Πιπεριές Volta Koyzina

Υλικά
1 φλιτζάνι άσπρο ρύζι
2 φλιτζάνια νερό
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι Ζωμό κρέατος
1 κουταλιά σούπας ξύδι Βαλσάμικο
1/4 κουταλάκι κόκκινου πιπεριού
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/4 κιλό χοιρινό λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
1 ντομάτα σε κύβους
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
6 μεγάλες πράσινες πιπεριές κομμένες στην μέση
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
Βάλτε το ρύζι και το νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, καλύψτε και σιγοβράστε έως ότου το ρύζι είναι ψημένο, και το υγρό έχει απορροφηθεί, 20 έως 25 λεπτά και αφήστε το μαγειρεμένο ρύζι στην άκρη.
Μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι αρχίζει να μαλακώνει, περίπου 5 λεπτά.
Μεταφέρετε τα μισά μαγειρεμένα κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας, ζωμό κρέατος, Βαλσάμικο ξύδι, και το κόκκινο πιπέρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά και το λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν τα υπόλοιπα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατέψτε το μαγειρεμένο ρύζι και την μισή παρμεζάνα μαζί βάζουμε το μίγμα του μπόλ και τον κιμά νε τα λουκάνικα.
Σε ταψί βάζουμε τις πιπεριές με το άνοιγμα προς τα επάνω και τις γεμίζουμε με το μίγμα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Αφαιρέστε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι οι πράσινες πιπεριές να μαλακώσουν και το τυρί να ροδίσει από πάνω για 20 έως 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: