Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σουτζουκάκια για χορτοφάγους

Υλικά
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
 αλάτι και πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ρεβίθια μουλιασμένα σε νερό για μια νύχτας, στραγγισμένα
1 κουταλιά σούπας κύμινο
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
4 καυτερές πιπεριές χοντροκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα
Λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Σε μπλέντερ βάζουμε 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι, το μισό σκόρδο, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό να κάνουμε την σάλτσα και αφήνουμε στην άκρη. Ξανά στο μπλέντερ βάζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλάτι, το σκόρδο, τα ρεβίθια, το κύμινο, τη σόδα, το πιπέρι καγιέν, το μπαχάρι, τις καυτερές πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, και τα κρεμμύδια μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά.

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια που πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα. τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά και χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε με την σάλτσα που έχουμε κρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: