Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τριαντάφυλλα σφολιάτας μα μήλο και κανέλα

Υλικά
250 γραμ. σφολιάτα
2 μέτρια μήλα
3-4 κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
χυμό από 1 λεμόνι
λίγη κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε σε ταψάκι και περιχύουμε με το χυμό λεμονιού.


Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και οι χυμοί θα πρέπει να εξατμιστούν σχεδόν εντελώς.
Ανοίγουμε τη ζύμη και κόψτε τη ζύμη σε οριζόντιες λωρίδες.


Τακτοποιήστε τις φέτες μήλου σε κάθε λουρίδα έτσι που να εξέχουν από πάνω και διπλώστε το κάτω μέρος των λωρίδων να έλθει στο ίδιο ύψος όπως το άλλο.



Τυλίξτε σε ρολό σφικτά από το ένα άκρο προς το άλλο έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα τριαντάφυλλο, και κλίστε στο τέλος πιέζοντας την άκρη.


Τακτοποιήστε τα τριαντάφυλλα, σε απόσταση, σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο μετά από περίπου 30 λεπτά, έτσι ώστε τα μήλα να μην καούν ενώ η  ζύμη να ψήνει.



Αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: