Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πικάντικα πιτάκια από καλαμπόκι και καρότο (χορτοφαγικά)

Υλικά
2 κουταλιές σούπας κάρυ
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 φλιτζάνια αλεύρι καλαμποκιού
 1 μέτριο καρότο τριμμένο
 2 κουταλιές σούπας λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κάρυ, το αλεύρι, το αυγό και το μισό από το αλεύρι καλαμποκιού μέχρι να ενσωματωθούν.

Στραγγίζουμε το υγρό από το καρότο και το προσθέτουμε μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι καλαμποκιού στο μίγμα και κάνουμε μια πάστα περνάμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε να συνδυάσουν.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι. Απλώστε ελαφρά με μια σπάτουλα για να κάνει τηγανίτες.
Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Μεταφορά σε ένα πιάτο. Καλύψτε για να κρατηθούν ζεστές.

Σερβίρετε με σαλάτα και γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: