Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κρέμα καραμέλα

Υλικά
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/3 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να ψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις μείγμα κρυώσει, το ανακατεύετε πρώτα και στη συνέχεια, προσθέστε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι ενσωματωθούν, στη συνέχεια κτύπησε με ένα ηλεκτρικό μίξερ έως ότου γίνει Κρεμώδης.

Εάν η κρέμα είναι πάρα πολύ πηχτή, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ή περισσότερο γάλα έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή σύσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: