Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

κολοκυθάκια με παρμεζάνα στον φούρνο

Υλικά
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 ασπράδι αυγού
50 γραμ τριμμένο τυρί παρμεζάνα
40 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C. Ετοιμάστε λαδόκολλα σε ταψί και αλείψτε με λάδι.

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Εάν είναι απαραίτητο, στεγνώστε με λίγο χαρτί.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι αυγού.


Περάστε τις φέτες κολοκυθάκια, στο ασπράδι και στη συνέχεια από το μίγμα παρμεζάνα. Τοποθετήστε τα στο ταψί.

Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα με το πάχος) μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε αμέσως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: