Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Τηγανητό αυγό σε ψημένο φέτα ψωμί

Υλικά
1 αυγό
2 φέτες ψωμί
5 κομματάκια λουκάνικο ή μια φέτα ζαμπόν για τοστ
1 κουταλιά σούπας τυρί ή μια φέτα για τοστ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Πιπέρι και αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού μαγιονέζα
1 κουταλάκι γλυκού κέτσαπ
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα


Εκτέλεση
Παίρνουμε την μια φέτα ψωμί και με μαχαίρι αφαιρούμε την ψίχα από το κέντρο σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και την κομμένη φέτα ψωμί, 


βάζουμε μέσα τα λουκάνικα ή το ζαμπόν σε κομμάτια και σπάμε μέσα στο κενό το αυγό αλάτι και πιπέρι  και το αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά.


Όταν το αυγό ψηθεί από την μία πλευρά με σπάτουλα το γυρίζουμε από την άλλη.
Από πάνω βάζουμε την φέτα τυρί να αρχίσει να λιώνει.


Δίπλα βάζουμε την άλλη φέτα ψωμί να ψήνετε και αυτή γυρνώντας και τις δύο πλευρές.
Σε πιάτο βάζουμε την φέτα ψωμί χωρίς το αυγό και από πάνω την φέτα με το αυγό.

Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε μαγιονέζα κέτσαπ και μουστάρδα ή να τα ανακατέψουμε όλα μαζί και να βάλουμε το μίγμα από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: