Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Φωλιές μακαρονιών με ψημένο τυρί και ζαμπόν

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 (όχι τα πολύ ψιλά)
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 φλιτζάνι Βούτυρο λιωμένο
λάδι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε με λάδι.
Παίρνουμε πιρουνιές από τα μακαρόνια γυρίζουμε το πιρούνι να κάνουμε μικρές φωλιές και τις βάζουμε σε ταψί
με λαδόκολλα περνάμε με βούτυρο και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά.
Σε μπόλ βάζουμε το τσένταρ, το ζαμπόν, και το αυγό και ανακατεύουμε.
Στις μισοψημένες φωλιές βάζουμε από μία κουταλιά μίγμα ζαμπόν και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι τα μακαρόνια να γίνουν κριτσανιστά και να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: