Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σπαγγέτι με σκόρδο και λάδι

Υλικά
1 πακέτο ψιλά μακαρόνια Spaghettini
 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
 1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο τριμμένο τσίλι (προαιρετικά)
 Τριμμένη παρμεζάνα ψιλοκομμένο
φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, όπως οι οδηγίες του πακέτου μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και κρατάμε 1/4 φλιτζάνι νερού.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι. Μαγειρεύουμε για 1 έως 2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και το νερό που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για 1 έως 2 λεπτά βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: