Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Σπανακόρυζο με κοτόπουλο και σταφίδες

Υλικά
200 γραμ. σπανάκι
2 λίτρα ζωμού κότας
1/2 κιλό βραστό κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
50 γραμ. σταφίδες
1/2 φλιτζάνι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
280 γραμ. ρύζι
2 κουταλάκια γλυκού κάρυ
Αλάτι και πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό το κόβουμε σε μικρές λουρίδες.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα πασπαλίζουμε με το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι αφήνουμε σκεπασμένο.


Πλένουμε το σπανάκι και το ζουλάμε με τα χέρια να βγάλει τα υγρά του για να ξεπικρίσει.
Σε μούλτι βάζουμε το σπανάκι να γίνει μια πάστα .


Ανακατέψτε το σπανάκι με το ζωμό και βάλτε τα στην άκρη. Βάλτε τις σταφίδες σε  κρασί να μουλιάσουν.
Προετοιμασία για το ριζότο βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι με λάδι και αλάτι, και μια σταγόνα του κρασιού, βάζουμε στην φωτιά και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε σε δόσεις το ζωμό με την κρέμα σπανάκι ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν το ρύζι είναι ψημένο βάζουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από την φωτιά.



Σερβίρουμε το σπανάκι σε πιάτα και βάζουμε από πάνω κοτόπουλο, σταφίδες και πιπέρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: