Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ταρτάκια με λουκάνικο και ντοματάκια

Υλικά
100 γραμ. φύλλο κρούστας
2 λουκάνικα χωρίς το εξωτερικό τους
200 γραμ. στοματάκια μικρά
80 γραμ. τυρί γκούτα τριμμένο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κουταλιά γλυκού μουστάρδας
50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Χαράζουμε τα λουκάνικα κατά μήκος και τους αφαιρούμε το εξωτερικό. Κόβουμε το μέσα σε μικρά κομματάκια σαν κιμά και τον ανακατεύουμε με την μουστάρδα.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε τετράγωνα (κάθε φύλλο σε 6).
Με το λιωμένο βούτυρο και με πινελάκι βουτυρώνουμε τις θέσεις σε ταψάκι για μάφιν.

Σε κάθε θέση θα βάλουμε δύο κομμάτια από τα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ενδιάμεσα.
Βάζουμε από το μίγμα λουκάνικου μια κουταλιά του γλυκού, και από μια μικρή ντομάτα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και τριμμένο δενδρολίβανο. Βάζουμε γύρο από την ντομάτα το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και τα ντοματάκια να αρχίσει να μαραίνετε τη φλούδα τους και το τυρί να λιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: