Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Μοσχαρίσια ρολά με φιστίκια Αιγίνης και κουκουνάρι

Υλικά
12 φέτες βοείου κρέατος σε ψιλές φέτες
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Λάδι
αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση
50 γραμ. μπέικον
2 φέτες ψωμί

40 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
40 γραμ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
20 γραμ. κουκουνάρια
20 γραμ. αποφλοιωμένα φιστίκια
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και πιεσμένες (στημένες) με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μπέικον, το μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πεκορίνο.
Απλώστε το μίγμα στις φέτες του κρέατος αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζουμε με κουκουνάρι και ψιλοκομμένα φιστίκια, τυλίγονται και στερεώνουμε τα ρολά με μια οδοντογλυφίδα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψήστε τα ρολά για 2 λεπτά, γυρίζοντας συχνά, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Βγάλτε και μετέφερε τα ρολά σε μια πιατέλα και σερβίρετε στο τραπέζι ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: