Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κεφτέδες με Ζαμπόν και τυρί και σάλτσα ντομάτας

Υλικά
 Για σάλτσα Ντομάτας
5 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας τριμμένο κρεμμύδι
1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουταλάκια γλυκού καυτερή καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι

Για τους Κεφτέδες
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
1/4 φλιτζάνι ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο
πιπέρι
2 κουταλιές σούπας πλήρες γάλα
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Για την σάλτσα ντομάτας
Τρίβουμε στον μεσαίο τρίφτη τις ντομάτες αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους και την φλούδα.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να δώσουν τις γεύσεις τους.
Προσθέστε καυτερή καπνιστή πάπρικα και αφήστε το για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες στο μείγμα βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Κρατήστε ζεστό.
Για τους Κεφτέδες
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το τυρί και το ζαμπόν πασπαλίζουμε το αλεύρι.
Προσθέστε δεντρολίβανο και πιπέρι.
Ζυμώνουμε ρίχνοντας  το γάλα και το αυγό για να φτιάξουμε την ζύμη.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια τα περνάμε από την φρυγανιά να κολλήσει καλά για να καλύψει καλά.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε αμέσως με την σάλτσα ντομάτας σε ξεχωριστό μπόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: