Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ρολά της άνοιξης (με λαχανικά)

Υλικά
375 γραμ. κριθαράκι ψιλό
1/4 κινέζικο λάχανο χοντρά κομμένα
2 μικρά καρότα χοντρά τριμμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα τυρί
1 αυγά
12 μανιτάρια χοντροκομμένα
1 πακέτο φύλλα κρούστας
 ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Βράστε το κριθαράκι σε νερό που βράζει για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Σε μπόλ ανακατέψτε τα ζυμαρικά, την φέτα, τα αυγά και τα λαχανικά.
Τοποθετήστε 1 φύλλο πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και κόψτε το κατά μήκος.
Σε κάθε κομμάτι τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά από το μίγμα και διπλώστε τις δύο πλευρές και τυλίξτε σε ρολό. Βουρτσίστε την απέναντι πλευρά με κρύο νερό για  να σφραγίσει. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα.

Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ώστε να είναι το ένα τρίτο γεμάτο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε 3 ρολά κάθε φορά για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε με σάλτσα της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: