Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ιμάμ μπαϊλντί

Υλικά
6 μελιτζάνες μέτριες,
3-4 ντομάτες,
2 κρεμμύδια,
1 1/4 φλιτζ. τσαγιού σησαμέλαιο,
μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
αλάτι, πιπέρι,
1 πρέζα ζάχαρη.

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις
πλένουμε και τις σκουπίζουμε. Με το μαχαίρι κάνουμε 2-3 σχισμές κατά μήκος της κάθε μιας. Τις αλατίζουμε, φροντίζοντας να εισχωρήσει το αλάτι στις σχισμές. Τις αφήνουμε στην άκρη για 10' λεπτά να ξεπικρίσουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φετούλες και τα μαραίνουμε στο σησαμέλαιο. Όταν μισοκρυώσουν γεμίζουμε με αυτά τις μελιτζάνες, καθώς και με φέτες ντομάτας, μαϊντανό και σκόρδο. Όσο κρεμμύδι περισσέψει το στρώνουμε στο ταψί, τοποθετούμε στη σειρά τις μελιτζάνες, από πάνω τις υπόλοιπες ντομάτες σε φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη και τις περιχύνουμε με το σησαμέλαιο από το τηγάνι. Τις βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα, προσθέτοντας ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: