Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μελιτζάνες γεμιστές στην κατσαρόλα

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες
2 κρεμμύδια αρκετά μεγάλα,
4-5 σκελίδες σκόρδο,
1/2 κιλό ντομάτες φρέσκιες
1/2 φλιτζ. Τσαγιού σησαμέλαιο
λίγος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση
Κάνουμε στις μελιτζάνες σταυρό. Τις αλατίζουμε καλά τις κοψιές, τις αφήνουμε 1 ώρα στην λεκάνη να
ξεπικρίσουν, τις πλένουμε και τις στύβουμε καλά να φύγουν τα νερά.
Στο μεταξύ έχουμε κόψει σε λεκάνη ψιλές φέτες το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και τα 2/3 του λαδιού.
Τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι της σούπας και γεμίζουμε τις μελιτζάνες βάζοντας στην σχισμή τους από μια κουταλιά γέμιση.

Τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το ντομάτα χυμό που θα έχει στραγγίξει από την γέμιση, το υπόλοιπο λάδι, 1 ποτήρι του κρασιού νερό και τις σκεπάζουμε με πιάτο. Τις βάζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: