Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Απόλυτο Επιδόρπιο σοκολάτας

Υλικά
120 γραμ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας λευκή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την σοκολάτα με τον στιγμιαίο καφέ, και το αλάτι σε ένα μπόλ.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα κρέμας πάνω από το μείγμα σοκολάτας και αφήστε το για 1 λεπτό.
Ανακατεύετε το μείγμα σοκολάτας και κρέμα για 1-2 λεπτά μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε τέσσερα φλιτζάνια. Αφήστε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα ή να προσθέσετε σαντιγί και σκόνη κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: