Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τραγανό κοτόπουλο με γιαούρτι

Υλικά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανό
1 1/2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρυγανιά από πολύσπορο
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά σούπας γάλα
16 κομμάτια (600 γραμ.) φιλέτο κοτόπουλου
600 γραμ. πατάτες για τηγάνισμα


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C / 180 ° C με ανεμιστήρα. Βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, με το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το ένα τρίτο σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατέψτε την φλούδα λεμονιού, την φρυγανιά, τον υπόλοιπο μαϊντανό και το σκόρδο σε ένα ρηχό πιάτο. Χτυπάμε το ασπράδι αυγού και το γάλα μαζί σε ένα πιάτο. Βουτήξτε 1 κομμάτι κοτόπουλο στο αυγό μετά στην φρυγανιά και τοποθετήστε τα στο ταψί. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά, γυρίζοντας τα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Καθαρίζουμε κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές και γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: