Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Τρούφες μπύρα και μέλι


Υλικά
Για τρούφες
150 γραμ. μαύρη σοκολάτα
120 ml κρέμα
25 γραμ. μελιού
15 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας μπύρα

Για την επικάλυψη
250 γραμ. μαύρη σοκολάτα
1 κουταλιά σούπας Λάδι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, την λιώνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και την μπύρα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Χτυπήστε το στο μίξερ μέχρι να πήξει και με δύο κουταλάκια του γλυκού σχηματίστε τρουφάκια το μέγεθος ενός φουντουκιού.
Βάλτε τα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί μαζί με το λάδι.

Βουτήξτε τα τρουφάκια παγωμένα στην σοκολάτα βάλτε τα σε σκάρα και αφήστε τα να στερεοποιηθεί η επικάλυψη πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: