Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Μπιφτέκια μπακαλιάρου

Υλικά
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας κάπαρη
1 1/4 κιλά φιλέτο μπακαλιάρο χωρίς κόκαλα, χοντροκομμένο
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά σούπας ψίχουλα ψωμιού

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το σέλινο, και μια πρέζα αλάτι μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό και διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε την κάπαρη μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε περίπου 2 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατέψτε το σολομό, το μείγμα κρεμμύδι, την μαγιονέζα, 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι μαζί σε ένα μπολ μέχρι να έχει αναμειχθούν καλά. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 έως 2 ώρες.
Φτιάχνουμε με το μίγμα μπιφτέκια τα περνάμε από τα ψίχουλα ψωμιού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: