Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κρεμώδης Πατάτες Ογκρατέν

Υλικά
4 πατάτες κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές σούπας Βούτυρο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ.
Βάζουμε τις μισές από τις πατάτες σε κατώτατο μέρος του
ταψιού από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού, και προσθέστε τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα για ένα λεπτό. Ανακατέψτε το γάλα. Μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να πήξει. Ανακατέψτε το τυρί και να συνεχίσει ανακατέψτε μέχρι να λιώσει, περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα τυριά πάνω από τις πατάτες, και καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουν 1 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: