Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κέικ σοκολάτας

Υλικά
200 γραμ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
200 γραμ. Βούτυρο
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλιας
3 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο
1/2 φλιτζάνι γάλα

Για επικάλυψη
200 γραμ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικό)


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.
Βουτυρώνουμε ένα 22 εκατοστά στρογγυλό ταψί για κέικ.
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπόλ και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 έως 2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λεπτό με ένα κουτάλι, μέχρι σχεδόν λιώσει. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Θέστε κατά μέρος για 10 λεπτά να κρυώσει.
Εναλλακτικά μπορείτε να την λιώσετε σε μπέν μαρί.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά και χτυπάμε ενδιάμεσα μετά από κάθε προσθήκη.
Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ενοποιηθούν καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο μαζί. αναδιπλώστε το μισό μίγμα αλευριού στο μίγμα βουτύρου. Προσθέστε το μισό γάλα. Ανακατεύουμε απαλά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μίγμα και το γάλα.
Ρίχνουμε στο ταψί και ψήστε για 50-60 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι όταν το βάλετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.
Βγάλτε το από τον φούρνο και όταν αρχίσει να κρυώνει βάλτε το πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας συνδυάστε σοκολάτα και κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο μπόλ βάζοντάς το στον φούρνους μικροκυμάτων για 1 έως 2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λεπτό με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Θέστε κατά μέρος για 30 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά παχύ για να την επικάλυψη.

Απλώνετε το γλάσο πάνω στο κέικ και στην πλευρά και στην κορυφή βάλτε μπούκλες σοκολάτας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: