Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

χοιρινοί κεφτέδες με ριγκατόνι

Υλικά
750 γραμ. χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι φρέσκο φρυγανιά
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ξηρό κρασί
500 γραμ. πάστα ντομάτας
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη άχνη

500 γραμ. ζυμαρικά ριγκατόνι
Τριμμένο τυρί πεκορίνο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον κιμά, το τυρί, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλινο. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το κρασί. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό. Ανακατέψτε την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη και 6 φλιτζάνια κρύο νερό.
Προσθέστε τα κεφτεδάκια σκεπάστε και γυρίστε την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Μαγειρέψτε για 1 ώρα ή μέχρι οι κεφτέδες να ψηθούν καλά. Προσθέστε τα ζυμαρικά.
Ανακατέψτε και ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και η σάλτσα να πήξει βάλτε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: