Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Κέικ λεμονιού

Υλικά
Βούτυρο 250g
430 γραμ. (2 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη
4 αυγά
225 γραμ. (1 1/2 φλιτζάνια) αλεύρι
3 κουταλάκια γλυκού λεπτά ξύσμα λεμονιού
60 ml (1/4 φλιτζάνι) φρέσκο χυμό λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ταψί 20 x 30 cm βάζουμε στην βάση αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και αναδεύεται μέχρι το μείγμα να είναι παχύ και γυαλιστερό.
Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε έως ότου ανακατευθεί καλά.
Ανακατέψτε την φλούδα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Απλώστε πάνω από τη βάση του ταψιού.
Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι αν βάλετε στο κέντρο ένα καλαμάκι σουβλάκι ή μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.

Βγάζουμε από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: