Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

καραμελωμένο χοιρινό με κρασί και καρυκεύματα

Υλικά
1 κιλό χοιρινό σπάλα σε κομμάτια
2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 αστεροειδή γλυκάνισο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουτάλι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουτάλι γλυκού πάπρικα
1/2 κουτάλι γλυκού κάρυ
1/4 κουτάλι γλυκού κανέλα
Νερό


Εκτέλεση
Πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίξει καλά το κρέας.
Αναμιγνύουμε όλα τα μπαχαρικά μοσχοκάρυδο, πάπρικα, κάρυ, κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Περνάμε με τα μπαχαρικά το κρέας ανακατεύοντας καλά να πάνε σε όλο και το βάζουμε σε νάιλον σακούλα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστούν και αυτά.
Βάζουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το γλυκάνισο και την ζάχαρη και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε νερό μέχρι λίγο πριν σκεπαστή το κρέας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με χοντροκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: