Κυριακή 19 Απριλίου 2015

χωνάκια ή κυπελλάκια παγωτού

Υλικά
2  αυγά
250 ml ζεστό νερό
250  γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
250 γραμ. ζάχαρη
125 γραμ. βούτυρο


Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα αυγά και το νερό.
Ρίχνουμε σταδιακά  το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη βανίλια.
Το μείγμα πρέπει να τρέχει να είναι δηλαδή αραιό, αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό για τα χωνάκια και σφικτό για τα κυπελάκια.
Για τα χωνάκια
Αφού ζεστάνει η βαφλιέρα μας. Στη συνέχεια βουτυρώσουμε τις επιφάνειες της βαφλιέρας, ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας από τη ζύμη, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε  για 2-3 λεπτά περίπου.


Όταν βγάζουμε κάθε μία βάφλα την τυλίγουμε αμέσως στο ειδικό καλούπι που περιέχεται, γιατί η βάφλα στερεοποιείται αμέσως, και έτσι παίρνει το σχήμα χωνάκι.
Για τα καλούπια παίρνουμε χαρτόνι το κάνουμε χωνάκι το κολλάμε με σελοτέιπ και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο που επάνω θα τυλίξουμε την βάφλα χωνάκι.
Για τα κυπελάκια


Σε θώκοι για μάφιν την γυρνάμε ανάποδα και βουτυρώνουμε την κάτω πλευρά.
Παίρνουμε την σφικτή ζύμη αν θέλουμε μπορούμε να ζυμώσουμε μαζί και κομματάκια σοκολάτας και την ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε με κούπ πάτ ή με ποτήρι στρογγυλά λίγο μεγαλύτερο από τις θήκες μάφιν.
Τυλίγουμε με την ζύμη μας κάθε θήκη και ψήνουμε στον φούρνο για 10 – 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε να κρυώσουμε σε πιατέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: