Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Αμυγδαλωτά με μαρμελάδα

Υλικά
180 γραμ. αλεύρι
150 γραμ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
100 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Ξεχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδια.
Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με 100 γραμ. ζάχαρη άχνη μέχρι να πάρει Κρεμώδη υφή ενσωματώστε τους κρόκους στο μίγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, μια πρέζα αλάτι και την βανίλια. Ζυμώστε τα υλικά γρήγορα προσθέτοντας, αν είναι απαραίτητο, μια κουταλιά της σούπας κρύο νερό.

Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ψήστε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσό χρώμα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C.
Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού της ζύμης, σχηματίζουμε μια μπάλα στο μέγεθος ενός καρυδιού, αλείφουμε με ελαφρά ανακατεμένα ασπράδια και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και με κουτάλι δημιουργούμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, και ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν.

Συμπληρώστε στο κέντρο με μια μικρή ποσότητα βύσσινο μαρμελάδα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: