Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Σάλτσα Alfredo

Μια άσπρη σάλτσα ιδανική για ζυμαρικά αλλά και κοτόπουλο. Η ιστορία της ξεκινά το 1914 στην Ιταλία όταν ένα εστιάτορας ο ο Alfredo Di Lelio, για να ικανοποιήσει την γυναικά του που λόγο εγκυμοσύνης είχε ανορεξία την επινόησε και εκτός από την γεύση της γυναίκας του ικανοποιεί και εμάς και έμεινε στην ιστορία.

Υλικά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζανιού βούτυρο

¼ φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε νερό, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της και σε υψηλή θερμοκρασία αφήστε την μέχρι το νερό να αρχίσει να εξατμίζεται. Όταν  μόνο λίγες σταγόνες νερού έχουν μείνει στον πάτο μετακινήστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάλτε στη φωτιά την κατσαρόλα.
Φέρτε σε βρασμό την κρέμα και χαμηλώστε τη θερμοκρασία.
Όταν μείνει η μισή κρέμα, βγάλτε την από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί με την κρέμα.
Όταν η κρέμα πήξει λίγο και είναι μαλακή και απαλή προσθέστε σταδιακά και το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι σας αρέσει.

Σερβίρετε πάνω σε ζυμαρικά ή κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: